Premsa

[dimecres, 14 de desembre de 2022]

David Pradas musica cinc poemes de Maria-Mercè Marçal a ‘L’arbre de l’alliberament’, el seu nou àlbum

El músic i compositor de Castellserà recupera la poetessa d’Ivars d’Urgell en el 70è aniversari del seu naixement

 

El músic i compositor de Castellserà, David Pradas, presenta avui el seu vuitè àlbum, ‘L’arbre de l'alliberament’, un ‘EP’ de cinc temes en què recupera la figura de la poetessa Maria-Mercè Marçal a través de l’adaptació de cinc dels seus poemes. Coincidint amb el Dia de la Poesia, que es commemora avui, Pradas ha posat música a Cançó de pluja’, ‘Abdicació’, ‘Magdalena, lluna plena’, ‘Cançó de bressol’ i ‘Un pètal de gerani’, cinc poemes de la poetessa d’Ivars d’Urgell en el 70è aniversari del seu naixement.
 
Des d’avui i cada dilluns es presentarà un single a les xarxes habituals (Spotify, Youtube, Apple music, etc) fins a completar els cinc temes que conformen l’EP. També, de forma física, es crearà un pack amb les cinc il·lustracions impreses i un USB que contindrà la música i les partitures de les composicions. L’EP es preveu estrenar en un concert en viu properament. 
 
En la seva tasca de recuperació de la poetessa d'Ivars d'Urgell, David Pradas compta amb la col·laboració d’Anna Guixé a la veu, Josep Maria Grañó a la bateria, un quartet de vent fusta i les il·lustracions de l’artista del Poal, Nú Miret. ‘L’arbre de l'alliberament’ és un EP de cinc cançons que parteixen de cinc poemes de Maria-Mercè Marçal, dels llibres ‘Bruixa de Dol’, ‘La germana, l’estrangera’ i ‘Sal oberta’.

La composició, arranjament i producció han anat a càrrec de David Pradas, que va dedicar part del confinament de l’any 2020 a musicar els poemes. El disc ha estat gravat en part a l’estudi Q d’Ivars d’Urgell i masteritzat per Lluís Parisé.